Oxigenarea hiperbară ajută sportivii profesionişti şi amatori să fie pregătiţi pentru orice competiţie. În utilizarea tera piei pentru creşterea randamentului sportivilor este foarte importantă alegerea perioadei optime pentru efectuarea oxigenării hiperbare. O astfel de procedură echivalează cu o alergare de cca. 20 de kilometri. Timpul optim între terminarea oxigenării hiperbare şi competiţie este de aproximativ 10 zile.
Una din problemele majore ale sportivilor de performanţă o reprezintă neparticiparea la competiţii ca urmare a unor accidentări. Din aceste motive, mulţi sportivi au ales Oxigenarea Hiperbară pentru o recuperare rapidă, fără sechele, cât şi tratamente de întreţinere pentru îmbunătăţirea condiţiei fizice. Oxigenarea hiperbară permite o creştere masivă a cantităţii de oxigen transportată într-un ţesut, ceea ce în condiţii normale duce la creşterea densităţii capilarelor (aşa-numitul proces de angioneogeneză). O reţea de capilare densă permite o oxigenare crescută a aparatului locomotor, ducând la creşterea performanţelor şi a rezistenţei la efort a sportivilor.
În cazul traumatismelor şi fracturilor, oxigenarea rapidă şi masivă a ţesutului ischemic (lezat) are o importanţă majoră în recuperarea rapidă post-traumatică. Studiile efectuate în strainătate arată că fracturile tratate cu OHB (oxigenare hiperbară) se recuperează de cinci ori mai repede. Tratamentele individuale post-traumatice trebuie efectuate imediat după producerea traumatismului pentru mărirea eficienţei.
O mare parte din atleţii profesionişti folosesc terapia cu oxigen hiperbar în mod regulat. Fie ca merg în centre specializate, fie că işi cumpără propriile capsule hiperbarice, ei se bazează pe acest tip de procedură pentru a-şi îmbunătăţi performanţele şi pentru a se regenera mai rapid dupa evenimentele sportive la care participa. Între aceşti sportivi se regăsesc: Michael Phelps (înot), Tim Tebow (NFL), Hines Ward (rugby), precum şi unele echipe de fotbal american, fotbal european, basket etc.
De beneficiile OXIGENĂRII HIPERBARE se bucură încă din anul 2014 şi componenţii "Naţionalei" care au beneficiat în premieră de un aparat modern de recuperare fizică şi medicală - camera hiperbară.
Publicaţia Gazeta Sporturilor din 05 septembrie 2014 relata citandu-l pe preparatorul fizic al echipei Marius Dima : "Este extrem de util în special atunci cînd avem două partide în patru zile, fiindcă ajută la o recuperare mai rapidă a sportivilor".