Camera OxyLife I este un dispozitiv certificat european, nonmedical, ușor de instalat și funcțional, perfect pentru clinici, spitale, centre de terapie, centre profesionale sportive, saloane de wellness, de asemenea, sigur pentru uz casnic. Presiunea la care se poate efectua oxigenarea hiperbară este de 1,5 ATA.
Producătorul camerei hiperbare OxyLife I precizează:
“Controlul presiunii este limitat doar de software. Setările de presiune mai ridicate sunt protejate de parola producătorului. Odată introdus, computerul permite setări de control al presiunii mai mari de 1,5 ATA.
Camera OxyLife I este în prezent marcată și vândută ca un dispozitiv non-medical, cu o limitare a software-ului de presiune de 1,5 ATA. Camerele OxyHelp sunt construite pentru o presiune de lucru de 2 ATA, cu comenzi automate (panoul tactil de la calculator). Toate camerele sunt construite în conformitate cu standardele PVHO (vasele de presiune pentru ocuparea umană) (inspecții cu raze X, ultrasunete și lichide penetrante) de către laboratoarele autorizate.”
Producătorul confirmă că, în urma certificării CE pentru dispozitivele medicale de clasă IIB, actualizarea software-ului pentru o presiune de 2 ATA va fi disponibilă în viitorul apropiat.