“Gura de oxigen” – vitală pentru VIAŢĂ!

“Gura de oxigen” – vitală pentru VIAŢĂ!

De cele mai multe ori, suntem tentaţi să neglijăm atât oamenii din jurul nostru, cât şi elementele care joacă în viaţa noastră rolul cel mai important. Un astfel de element indispensabil vieţii pe care îl neglijăm cu desăvârşire, este oxigenul. Câţi dintre noi realizăm că cele mai multe boli nu ar apărea şi la fel de multe s-ar vindeca mult mai uşor, dacă organismul nostru ar avea oxigenul suficient și atât de necesar proceselor metabolice?

Oxigenul şi apa reprezintă nutrienții cu cel mai mare impact vital asupra vieții noastre. Putem trăi: 30 de zile fără mâncare, 5-6 zile fără apă și numai 2 minute fără aer. Atunci când nivelul oxigenului din organism este prea scăzut, apar dezechilibre precum oboseala cronică, probleme ale sistemului imunitar, cancer, boli de inimă și boli degenerative asociate procesului de îmbătrânire.

De ce avem nevoie de oxigen

Atunci când respirăm preluăm oxigenul din atmosferă şi eliminăm dioxidul de carbon. Există două tipuri de respirație: anaerobă, care are loc în absența oxigenului, și aerobă, în care oxigenul este folosit de celule pentru a genera energie. Când respirăm, aerul ajunge în plămâni, de unde, prin peretele alveolelor pulmonare, oxigenul este difuzat în sânge. Prin sânge, oxigenul ajunge la celulele din întregul corp, unde are rolul de a converti nutrienții din alimente în energie, vitală pentru susținerea proceselor metabolice din organism.

Odată ce oxigenul a ajuns în corp, există o mulțime de factori care contribuie la pierderea acestuia: poluanți interni și externi, efortul fizic exagerat, bolile, astfel că mult mai puţin oxigen ajunge cu adevărat să ne susţină procesele metabolice, crescând astfel șansele apariției bolilor.

De ce este VITAL oxigenul pentru viaţă?

Pentru că……
1.Oxigenul este element constituent al ADN-ului şi este esențial fiecărei forme de viață, fiind implicat în majoritatea proceselor metabolice din corp. Nutrienții din alimente, ce ajung la nivelul celulelor, sunt oxidați de enzime, acest proces de oxidare fiind principala sursă de energie a organismului. În plus, celulele sănătoase din corp sunt aerobe, adică necesită concentrații adecvate de oxigen pentru procesele de respirație și creștere. În cazul privării acestora de oxigen, pot suferi procese de mutație sau chiar apoptoză (moarte celulară).

2.Este esenţial pentru respirația celulară – una din ultimele faze ale digestie și anume convertirea în energie, la nivelul celulelor, a nutrienților din alimentele ingerat. În cadrul acestui proces de respirație celulară, celulele utilizează oxigenul din sânge pentru a produce ATP, cu formarea de dioxid de carbon și apă.

3.Oxigenul are un rol important și în echilibrarea balanței acid/alcaline din corp. Este vital ca organismul să își mențină pH-ul la un nivel optim de 7,4. Oxigenul este alcalin, în timp ce produșii reziduali naturali ai celulelor au un pH acid. Balanța acid/alcalină este menținută atunci când suntem suficient de oxigenați, iar produșii de excreție ai celulelor sunt eliminați eficient din corp. pH-ul corpului devine acid atunci când nu mai reușește să se „curețe”, să scape de acest gunoi toxic, acid, produs în mod normal de celule.
4.Reglează procesele oxidante și antioxidante din organism.
5.Are rolul de vindecare a țesuturilor afectate.

Oxigenul hiperbar – alternativă pentru o viaţă sănătoasă:

1.creşte imunitatea organismului, energia şi rezistenţa fizică, având un rol important în
prevenirea apariţiei cancerului
2.îmbunătăţeşte concentrarea şi abilităţile cognitive
3.îmbunătăţeşte funcţiile creierului- memorie mai bună
4.reduce stresul şi alungă insomnia- asigură somn odihnitor
5 permite recuperarea rapidă după zboruri frecvente sau zboruri lungi
6.reduce sentimentele de depresie, furie sau tristeţe
7.îmbunătăţeste apetitul sexual
8.curăţă si flexibilizează arterele, vasele de sânge, previne AVC
9.grăbeşte vindecarea rănilor
10.asigură o refacere uşoară după intervenţii chirurgicale
11.elimină/atenuează durerile de orice fel, articulaţiile umflate şi durerile musculare
12.ajută la procesul natural de întinerire

Pentru că, este important cât trăim dar la fel de important este şi cum trăim!

Scroll to top