DOAR 6 MOTIVE pentru care un sportiv ar trebui să folosească terapia cu oxigen hiperbar

1. Recuperare activă

Pentru un sportiv de performanță, recuperarea dupa antrenamente sau evenimente sportive solicitante nu este așa simplă, mai ales că recuperarea pasivă nu este recomandată. Oxigenarea hiperbară reprezintă o formă de recuperare activă.

2. Refacerea rapidă a zonelor accidentate/lezate

Mulţi sportivi au ales oxigenarea hiperbară pentru o recuperare rapidă, fără sechele. Cristiano Ronaldo a folosit camera hiperbară pentru a se recupera dupa o accidentare la genunchi și recuperarea a durat cu 30% mai puțin decât dacă ar fi folosit alte metode.

3. Recuperare rapidă post-traumatică

În sporturile mai agresive uneori accidentarile sunt foarte serioase, mai ales atunci când sportivii se lovesc la cap, cum este în fotbalul american sau box.
În cazul traumatismelor şi fracturilor, oxigenarea rapidă şi masivă a ţesutului ischemic (lezat) are o importanţă majoră în recuperarea rapidă post-traumatică. Studiile efectuate în strainătate arată că fracturile tratate cu oxigenare hiperbară se recuperează de cinci ori mai repede. Procedurile individuale post-traumatice trebuie efectuate imediat după producerea traumatismului pentru mărirea eficienţei.

4. Tratamentul simdromului de compartimentare

Alegătorii pe distanțe lungi, chiar și amatorii, suferă uneori de acest sindrom, care este rezultatul țesutului inflamat sau care sângereaza și care cauzează creșterea presiunii interne a organismului. Specialiștii spun că folosirea oxigenarii hiperbare previne incidența acestui sindrom.

5. Creșterea performanței

Datorită faptului că oxigenarea hiperbara intensifică circulația sângelui și oxigenarea țesuturilor în întregime, acesta terapie poate crește foarte mult performanța. De altfel, există cazuri în care unii atleți au fost suspectați de dopaj, datorita performanțelor neașteptate pe care le-au realizat după ședințe de oxigenare hiperbara.

6. Mărește puterea de concentrare

Claritatea mentală și capacitatea de concentrare sunt la fel de importante pentru un atlet ca și capacitățile fizice. Oxigenarea hiperbara reduce “ceața” mentală și îmbunătățește funcționarea generală a creierului.

Scroll to top