Deficitul de oxigen în organism: Cauze, Simptome, Riscuri şi nu în ultimul rând SOLUŢII

Este bine cunoscut faptul că OXIGENUL ESTE VITAL pentru a ne menţine în viaţă. Acesta este de fapt “combustibilul” cu care se hrănesc toate organele. Atunci când în organism avem un deficit de oxigen (HIPOXIE) metabolismul general este afectat.

 Cauzele deficitului de oxigen în organism?

Scăderea presiunii și a cantității de oxigen din sângele arterial, numită şi HIPOXEMIE, se instalează din două cauze: în situaţia unei urgenţe medicale (HIPOXEMIE ACUTĂ) sau ca urmare a trecerii timpului, pe măsură ce îmbătrânim (HIPOXEMIE CRONICĂ). Deficitul de oxigen la nivel celular, cauzat de concentraţia oxigenului în sânge sub limita normală, se numeşte HIPOXIE.

 Care sunt semnele care ne arată că avem un deficit de oxigen?

Slăbiciune sau ameţeală: dacă în ultimul timp te-ai simţit mai slăbit sau mai ameţit ca de obicei, atunci este posibil să te confrunţi cu un nivel scăzut de oxigen în organism.

Oboseală: oboseala cronică este un semn major al faptului că organismul nu se alimentează cu suficient oxigen. Dacă după o zi în care nu ai făcut prea multe activităţi te confrunţi cu o asemenea stare, cauza ar putea fi un deficit de oxigen în organism.

Palpitaţii: anxietatea este adesea caracterizată prin bătăi accelerate ale inimii, iar acest lucru se datorează lipsei de oxigen din organism. Dacă te confrunţi des cu aritmii sau palpitaţii, iar stările anxioase sunt tot mai dese, este foarte posibil ca organismul tău să fie privat de oxigen.

Dureri de cap şi stare de confuzie: un puseu asociat lipsei de oxigen în organism, atrage dureri de cap, incapacitatea de a ne concentra sau confuzie. Dacă ai dureri de cap constante, însoţite de ameţeli şi confuzie, mergi de urgenţă la medic, deoarece organismul tău se poate confrunta cu un grad foarte scăzut de oxigenare.

 Care este riscul major al unui deficit de oxigen în organism?

Ne răspunde la această întrebare încă din anii 20, Dr. Otto Warburg laureat al premiului NOBEL, care a descoperit şi a declarat în mod clar că principala şi cea mai importantă cauză a cancerului este cantitatea prea mică de oxigen care intră în celulă (HIPOXIE).

În urma experimentelor am stabilit că o inhibare cu 35% a procesului de oxigenare este deja suficientă pentru a atrage după sine o astfel de transformare în timpul dezvoltării celulei”afirma el în 1966 la o conferinţă a laureaţilor premiului Nobel în Lindau, Germania.

Pare foarte simplu, nu-i aşa? Cu mai puţin de o treime de oxigen faţă de cât este necesar şi cancerul poate să apară.

Ce soluţii avem pentru a păstra nivelul optim de oxigen în organism, sau pentru a elimina deficitul atunci cînd acesta există?

  • Adoptarea unui stil de viaţă sănătos în primul rând, în care PREVENŢIA să ocupe un loc important.
  • Oxigenarea hiperbară: o soluţie pentru restabilirea nivelului optim al oxigenului la nivel celular, o procedură noninvazivă, sigură, nedureroasă şi relaxantă, cu multiple beneficii pentru organismul uman, dovedite prin numeroase studii clinice efectuate în străinătate.

 “A da mai mult oxigen nu este medicină alternativă – este știință și bun simț. Nu există nici un substitut pentru oxigen”- Prof. Philip B James

Scroll to top