Un TEST RAPID care îţi arată dacă eşti predispus la Alzheimer şi la alte forme de demenţă în stadii incipiente, care are o durată de doar 10 minute, a fost conceput de cercetătorii de la Universitatea Cambridge.
Testul de memorie este disponibil în sistemul medical de sănătate din Marea Britanie. Testul are capacitatea de a face diferenţa dintre procesul de uitare, considerat normal, şi mult mai periculoasele pierderi de memorie, care pot semnala declanşarea demenţei.
Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului, care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, dar în ultimul timp afectează tot mai mulți oameni sub vârsta de 50 de ani.
Această boală nu poate fi vindecată, dar puteți face totul pentru a nu-i permite să vină în viața voastră sau, cel puțin, să amânați sosirea ei cât mai târziu.
Cele trei teste simple de mai jos vă permit să determinați dacă totul este în ordine. Dacă le realizați fără dificultăți, atunci nu trebuie să vă faceți griji, dacă nu, ar trebui să vă gândiți la măsurile preventive și diagnostic.
Test 1
Fără ajutorul cursorului sau degetelor pe ecran, găsiți litera C printre celelalte simboluri.
Test 2
Dacă ați găsit litera C, acum găsiți cifra 6
Test 3
Iar acum găsiți litera N. Va fi puțin mai dificil…
Dacă testul este rezolvat în mai puțin de 30 de secunde, atunci creierul dumneavoastră este în regulă.
Dacă nu….
- mergi urgent la medicul neurolog pentru diagnosticare şi tratament
- alege terapia cu oxigen hiperbar….pentru că…. este dovedit științific că terapia cu oxigen hiperbar poate încetini progresul bolii Alzheimer (BA).
Ce este boala Alzheimer
Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, dar în ultimul timp afectează tot mai mulți oameni sub vârsta de 50 de ani, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență la persoanele în vârstă și reprezintă jumătate din totalitatea cazurilor de demență.
Boala poartă numele doctorului Aloys Alzheimer și a fost pentru prima dată descrisă în Munchen , în anul 1906. Înainte de descoperirea dr. Alzheimer, pierderea de memorie, uitarea și declinul mintal, au fost atribuite vârstei înaintate.
Care sunt simptomele cele mai comune ale bolii Alzheimer
- Tulburări de memorie: dificultatea de a-și reaminti informații anterior învățate și imposibilitatea de a acumula informații noi. Primele care se pierd sunt evenimentele recente, în timp ce amintirile vechi pot fi conservate.
- Tulburări de vorbire: persoana nu își mai găsește cuvintele, chiar pentru noțiuni simple.
- Incapacitatea de a efectua diferite activități motorii coordonate: persoana “nu mai știe” cum să se îmbrace adecvat, cum se descuie ușa cu cheia etc.
- Imposibilitatea de a recunoaște, identifica și denumi obiecte uzuale.
- Tulburări ale funcțiilor de organizare a activităților zilnice, incapacitatea de a lua decizii.
- Agitație și agresivitate fizică sau verbală.
- Tulburări psihotice: halucinații, de obicei vizuale, idei delirante (de persecuție, de gelozie, de abandon etc.).
- Tulburări ale dispoziției afective: în principal depresie și anxietate, mai rar stări de euforie exagerată.
- Tulburări ale comportamentului alimentar: reducere sau creștere exagerată a apetitului, alimentație neîngrijită, ingerare de substanțe non-alimentare.
- Dezinhibiție sexuală: comentarii pe teme sexuale, gesturi obscene, mai rar agresivitate sexuală.
Este dovedit științific ca terapia cu oxigen hiperbar poate încetini progresul bolii Alzheimer (BA).
Într-un studiu realizat de neurologul Constantino Ladecola de la Universitatea din Minnesota, cercetătorii au descoperit că Alzheimer este legat de fluxul sanguin scăzut din creier. Persoanele care beneficiaza de oxigenare hiperbară la 1,5 ATA primesc cu 250% mai mult oxigen în timpul procedurii, comparativ cu 100% administrat la 1 ATA. Când corpul este sub presiune într-un mediu oxigenat, țesuturile și fluidele sunt saturate cu oxigen.
Terapia cu oxigen hiperbar implică respirarea oxigenului de puritate cca 100% la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică, într-o incintă presurizată, numită camera hiperbară. Presiunea crează condiţii optime de creştere a capacităţii de transport a oxigenului din sânge şi dizolvarea lui în plasmă, limfă şi lichidul cefalo-rahidian, saturând ţesuturile organismului cu o cantitate de oxigen, de 10-15 ori mai mare decât cea obţinută prin respiraţia normală.
Hiperoxigenarea stimulează toate procesele vitale ale corpului, inclusiv producerea de energie, digestia, imunitatea, grăbeste procesul de vindecare, reduce inflamaţiile şi imbunătăţeşte funcţiile neurologice.
Oxigenul este vital pentru a menține funcțiile normale ale aproape tuturor organelor, în special pentru creier care este unul dintre cei mai mari consumatori de oxigen din organism, care reprezintă 20% din consumul total de oxigen.
Efectul anti-inflamator și formarea a noi vase de sânge în creier sunt două efecte foarte importante ale oxigenării hiperbare, care joacă un rol crucial în ameliorarea si tratamentul bolii Alzheimer (BA).
Referinţe pentru informaţiile prezentate :
http://hyperbaricstudies.com/…/hyperbaric-oxygen-therapy-a…/
http://www.oxygenrescuecarecentersofamerica.com/…/100-alzhe…
https://www.csid.ro/health/noutati-sanatate/testare-alzheimer-super-rapida-9820760